Vad innebär Factoring

Factoring är inget nytt koncept utan det har funnits under en lång tid. Med factoring menas att ett företag kan sälja av sina fakturor till en bank eller kreditinstitut. Oftast får du in pengarna för fakturan inom 24 timmar men det varierar lite beroende på vilket företag du väljer att använda. Du kan ta reda på mer här om factoring och hur det fungerar.

Sälj dina fakturor

Om du behöver få in likviditet i företaget omgående är factoring ett mycket bra alternativ. Du kan sälja av företagets fakturor och på så sätt få in pengar snabbt i företaget. Fakturorna ligger sedan som säkerhet tills att lånen har betalats tillbaka och skulle du inte lyckas med det tar kreditinstitutet helt enkelt över dina fakturor. Det är bra i de branscher där du först måste göra jobbet innan betalningen kommer.

Fakta

Factoring har funnits sedan en mycket lång tid tillbaka. Redan år 1677 fanns det 38 registrerade factoringföretag i London. Den moderna formen av factoring kommer från USA. Det var textilindustrin som år 1890 började med de första moderna factoringtransaktionerna. I Sverige började vi använda oss utav factoring mycket senare men det var inte fören på 90-talet som det började användas mer flitigt i Sverige.