Skillnaden mellan aktie- och valuthandel

Att jämföra aktiehandel med valutahandel kanske inte är helt rätt då aktiekurserna rör sig mer än vad en valutakurs rör sig. Valutahandeln ökar och det kommer bli fler och fler som börjar med detta. Och som med det mesta så ju mer man lär sig och får insikt i desto mer kan man tjäna och få större utbyte av det man håller på med.

Om man har ett intresse för aktiehandel så kan även valutahandel vara något för dig som gillar att spekulera och förhoppningsvis tjänar en slant på detta. Det hela går ut på att sälja en valuta för att köpa en annan, detta kallas för valutapar. Det går inte att jämföra detta med att växla in en valuta när du ger dig iväg på semester i ett annat land utan du väljer att exempelvis köpa US dollar och satsar på att det ska gå upp gentemot Svenska kronan.

Valutahandeln kan gå under flera olika namn, Forex Trading är den engelska benämningen på detta men man kan också kalla det för FX trading och Currency Trading. För enkelheten så säger vi valutahandel då det är detta det handla om att handla med valutor. Det finns ingen större mening att satsa mindre summor som man kan göra i aktiehandeln och bygga upp sin portfölj.

genom att köpa valuta och sälja den för ett högre belopp än vad den köptes för är vad det hela går ut på. Det gäller att lära sig hur allt fungerar och spendera mycket tid med valutahandel för att lära sig hur man ska hantera detta. Där kan likheten med aktiehandeln vara densamma, ju mer man håller på desto mer lär man sig.