Se över dina investeringsprodukter

De flesta seriösa sparare har sina investeringsprodukter som dom helst sparar i. Kanske är det fonder eller så gillar du utmaningen i att spara i aktier. Men det är inte en dum idé att se över alternativen som finns, nu när världen genomgår en hälsokris är många som funderar över volatilitet och börjar snegla mot andra alternativ för sparandet. Här kommer några förslag.

Investering i fastigheter är en typ av sparande som kanske inte är det första som man kommer att tänka på. Det kräver en helt annan typ av insats än att enbart placera sina pengar, det handlar om löpande underhåll på många fronter. Men kanske är det något som du inte är helt främmande för, kanske är ni ett gäng vänner eller en familj som kan dela både börda och utdelning. Om du är sugen så rekommenderar vi att du läser på ordentligt och skaffar dig en bostadsjurist för att se till att det går rätt till, bostadsjuristerna.se är experter på bostadsjuridik och kan hjälpa dig.

Guld är en annan typ av sparande som inte är så vanligt just i Sverige. Det innebär precis som det låter att du köper guld för dina pengar. Nackdelen är möjligen hur du bäst skall förvara guldet, här är bankfack och egna kassaskåp det säkraste alternativet. Som sagt, en lite annorlunda sparform men som möjligen kan upplevas som en trygg och långsiktig lösning. Under de senaste åren har guldpriserna vart förhållandevis höga, så det är ingen dum idé att avvakta och köpa när priserna sjunker. Det finns inte några investeringsfonder som är helt trygga och börjar man närma sig ett uttag av sina investeringar så är dessa långsiktiga lösningar en klen tröst, då handlar det snarare om att försöka hitta ett sparkonto med så bra ränta som möjligt så att pengarna inte kan sjunka i värde fram till uttaget.