Ergonomin på jobbet

Med god ekonomi på jobbet får du glada och produktiva medarbetare. Vad kan du göra åt ergonomin? Först och främst kan du fråga dina medarbetare om de har några problem med arbetsställningar eller ljus.

Stå upp och arbeta

En populär innovation som kom för tiotalet år sedan var höj- och sänkbara skrivbord så att medarbetarna på kontoret kunde stå upp och arbeta. Det var bra men medförde tyvärr ett nytt problem, värk i fötter och ben. Lösningen är olika typer av mattor att stå på, vill du veta mer kan du klicka dig vidare här.

Ergonomi handlar även om buller

Buller på en arbetsplats behöver faktiskt inte vara särskilt starkt för att det ska påverka arbetsprestationer eller till och med vara skadligt. Ett lågfrekvent fläktljud är mycket uttröttande och påverkar arbetstagarnas prestationer men framför allt även medarbetarnas hälsa.

Även ljus har med ekonomi att göra

Det allra bästa för ett kontor är att kunna få in dagsljus. Det är tyvärr inte möjligt överallt utan då får du istället se över belysningen på annat sätt. Otillräcklig eller felaktig belysning kan leda till felaktiga arbetsställningar som i sin tur skapar värk och smärta i axlar och rygg. Även problem med ögonen kan uppstå. Det är därför viktigt att anpassa belysningen individuellt till samtliga arbetsplatser.